Nya hemmet

NYA HEMMET

Att komma till sitt nya hem är en stor utmaning för valpen. Husse/matte bor där och nu ska valpen också hitta sin plats.


Vi strävar efter att valparna ska ha en så neutral tid som möjligt i hemmiljö hos oss. Vi överdriver inte belöningar, men ger dem en hel del kärlek.


Den första tiden är det viktigt att valpen får känna sig hemma i sin egen takt. Valpar sover mycket, men i början i det nya hemmet så är det ganska mycket att först ta in. Det är inte nödvändigtvis så att valpen går runt och är hyperintresserad utan behöver känna av atmosfären först.


Tänk på att ge valpen tid att hitta sitt nya hem. Agera i din normala vardag och låt valpen följa dig när den känner att den fått läsa av dig. Oro kring valpen kan smitta av sig negativt på valpen. Var naturlig.


Tysk Mittel Spets är en glad hund när den hittat hem, men ge den som sagt en chans.


En sak vi dock brukar göra, som valparna är vana vid, är att man ger dem ett glatt välkomnande när de tar kontakt. Man överdriver kanske lite sin glädje att se dem ta kontakt - typ: 

- Neeej, meeen är det min söta lilla Nelly som kommer!!

Responsen är enorm. De ger så mycket tillbaka för den lilla frasen.


Men där emellan får de ta kontakten själv och vi blir inte besvikna om det kommer annat intresse som valpen vill gå till. Valpar är spontana.


Men innan man är där så är vårt råd att ge valpen tid att hitta hem och att finnas där.

Det är OK att ta upp valpen i ditt knä för att snabba upp integrationen, men det måste vara på valpens villkor. Tänk på att Tysk Mittel Spets är varma och trivs inte långa stunder i ditt knä. De lägger sig gärna bredvid dig eller helt enkelt på golvet. Vi har ganska svalt hemma, så de är vana vid svalare klimat och lägger sig på det kalla klinkergolvet.


Vi vet att de köpare vi säljer till har valpens bästa i sitt sinne och därmed blir en jättebra familj med valpen.


Lycka till!


 

unsplash